Aegon maakt AOV voor zzp’ers goedkoper

Sommige zzp’ers kunnen zich per 1 juli goedkoper verzekeren bij Aegon. De verzekeraar heeft de tarieven voor minder risicovolle beroepen verlaagd om te voorkomen dat zelfstandigen geen verzekering sluiten vanwege de prijs.

“In Nederland zijn 600 duizend zzp’ers niet verzekerd bij arbeidsongeschiktheid. Vaak omdat ze de kosten te hoog vinden of omdat ze zélf willen bepalen welke risico’s ze afdekken”, schrijft Aegon. Daarom heeft Aegon sommige tarieven verlaagd en zijn er elementen aan de AOV toegevoegd om de drempel voor onverzekerde zelfstandigen te verlagen. Zo kan de ondernemer met een arbeidsdeskundige preventieve maatregelen nemen om uitval te voorkomen of kan worden omgezien naar een andere functie. Tegenover de verlagingen staat een verhoging van de premie voor de risicovollere beroepsklasse 4.

Aegon gaat meer aandacht besteden aan de vitaliteit van de ondernemer, aan de hand van een manier van werken die bij collectieve AOV’s al wordt gebruikt. Aegon schrijft: “Dat gebeurde onder de noemer Gezonde Aanpak. Diezelfde aanpak is nu beschikbaar in de individuele AOV. Meldt de ondernemer tijdig dat hij uitval voelt aankomen, dan regelt Aegon een coach of een arbeidsdeskundige die met de ondernemer maatregelen bespreekt om te kunnen blijven werken. Dreigt de ondernemer toch langere tijd arbeidsongeschikt te raken, dan krijgt hij of zij een persoonlijke casemanager. Die bespreekt wat ervoor nodig is om te re-integreren. Veelal lukt dit in de huidige functie, soms met aanpassing van werkzaamheden of de inzet van hulpmiddelen. Als ook dat niet tot de mogelijkheden behoort en de ondernemer ervoor openstaat, kan zelfs worden gekeken naar andere functies.”

Bron: AMweb.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief