“Al over vijf jaar meerderheid flex”

Binnen nu en vijf jaar zal het aantal flexibele banen in Nederland groter zijn dan het aantal vaste banen. Dat voorspelt een groep van iets meer dan duizend Nederlanders in een enquête in opdracht van hr-bedrijf Tentoo.

Wil die profetie uitkomen, dan moet de flexibilisering van de arbeidsmarkt de komende jaren fors versnellen. Nu nog ligt het aandeel flexkrachten – afhankelijk van de gehanteerde rekenmethode – op 30 tot 35%. In 2013 werkte een kwart van alle werknemers flexibel, in 2007 één vijfde, blijkt uit recent TNO-onderzoek.

Tentoo’s algemeen directeur Paul den Ronden ziet in het onderzoek de aankondiging van ’een nieuw tijdperk’. „De volgende stap is dat werknemers beseffen wat deze nieuwe arbeidsmarkt voor hen betekent. Het is slim om te investeren in eigen ontwikkeling.”

Lobby
De flexibiliserende arbeidsmarkt is een groot thema binnen het beleid van het huidige en vermoedelijk ook volgende kabinet. De lobby van de uitzend- en payrollbranche tegen minister Asschers Wet Werk en Zekerheid, die de flexibilisering zou tegenhouden, is al maanden gaande.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief