Albert Heijn wil van 600 naar 2000 werkplekken voor Wajongers

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezoekt vandaag een Albert Heijn-winkel als afsluiting van een reeks bezoeken aan bedrijven waar mensen met een arbeidsbeperking werken. Klijnsma wil graag weten hoe bedrijven zich voorbereiden op de Participatiewet die naar verwachting op 1 januari 2015 in werking treedt. Albert Heijn biedt als belangrijke wajong-werkgever momenteel al werkgelegenheid aan ruim zeshonderd wajongers en streeft ernaar om uiterlijk in 2016 tweeduizend wajongers aan de slag te hebben.

Albert Heijn is al één van de grootste wajong-werkgevers in Nederland en wil graag meer wajongers aan de slag helpen. Bij Albert Heijn doen mensen met een beperking het reguliere werk in de winkel aangepast aan wat zij kunnen. De ervaring laat zien dat wajongers zeer gemotiveerd en loyaal zijn. Dat geeft een positieve bijdrage aan de sfeer en heeft een verbindend effect op de winkelteams. Over het algemeen reageren klanten ook erg positief op wajongers in de winkel. Albert Heijn spreekt vandaag tegenover staatssecretaris Klijnsma de ambitie uit om tweeduizend wajongers aan de slag te helpen waarmee Albert Heijn volgens Klijnsma een duidelijke voorbeeldfunctie op zich neemt naar andere werkgevers toe.

Tijdens het bezoek aan de Albert Heijn-winkel krijgt staatssecretaris Klijnsma een rondleiding en wordt er gesproken over het werk dat wajongers verrichten op de werkvloer en de voordelen van dergelijke plaatsingen. Klijnsma spreekt met wajongers die momenteel bij Albert Heijn werken om een goed beeld te krijgen van het werk dat zij kunnen verrichten. Albert Heijn geeft daarnaast een toelichting op hun wajongerbeleid en de ambities. Albert Heijn wil wajongers een kans geven in de bestaande structuur van het bedrijf en creëert daarvoor geen speciale functies. Dat bezorgt wajongers toekomstperspectief om ook elders aan de slag kunnen. Belangrijk hierbij is dat andere bedrijven ook werkplekken voor Wajongers (gaan) bieden.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is verheugd over de ambities van Albert Heijn: “Iedereen moet mee kunnen doen, jong en oud, met of zonder beperking. Ik vind het geweldig dat Albert Heijn het voornemen uitspreekt om het aantal wajongers van ruim zeshonderd uit te breiden naar tweeduizend arbeidsplaatsen in 2016. Ik hoop van harte dat dit goeie voorbeeld vele bedrijven doet volgen.”

Bron: Persbeicht Albert Heijn

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief