Amsterdam tevreden over aanpak jeugdwerkloosheid

De Gemeente Amsterdam is tevreden met het resultaat van haar aanpak van de jeugdwerkloosheid. Dit jaar zijn er ruim 5400 kansarme jongeren aan een baan geholpen (4320) of terug naar school (1080) gegaan.

Dat is vijftig procent meer dan in 2014. In stadsdelen waar de jeugdwerkloosheid hoog is, zoals Nieuw-West en Zuid-Oost, gingen 2300 jongeren terug naar school of aan het werk. De baantjes lopen uiteen van taxichauffeur tot doktersassistent en van fotograaf tot verkoopmedewerker van telecomartikelen.

De geboekte resultaten zorgen voor grote tevredenheid bij wethouder Arjan Vliegenthart: ‘We gaan in 2016 door met onze aanpak, met alle goedlopende projecten gaan we door. Dat is bijvoorbeeld de huis-aan-huisaanpak in Nieuw-West en Zuid-Oost. In die stadsdelen zoeken onze jongerenadviseurs de jongeren thuis op die niets doen. Komend jaar gaan we dat ook in de andere stadsdelen doen.’

De gemeente kan precies zien wie er niet naar school gaat of werkloos is en kan zo partners in de aanpak aansturen. ‘Dat deze werkt, is niet alleen te danken aan de inzet van de jongerenadviseurs. Maar ook aan de inzet van de stadsdelen, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen.’ Deze methode zal ook ingezet worden om de werkloosheid van jongeren tussen de 23 en 27 jaar aan te pakken.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief