Amsterdam wil afgestudeerde werklozen omscholen tot ict’er

De gemeente Amsterdam gaat samen met ict-bedrijven en de Hogeschool van Amsterdam afgestudeerde werklozen omscholen tot ict’ers. Het project moet helpen om het structurele tekort aan ict’ers aan te pakken.

Het project, Make IT Work, moet in eerste instantie plaats bieden aan 180 werklozen die een hbo- of een wo-diploma hebben. De hogeropgeleiden krijgen bij de HvA een opleiding tot software-engineer op hbo-niveau. Na een opleiding van vijf maanden in de schoolbanken gaan de cursisten vier dagen in de week bij it-bedrijven aan de slag en nog een dag naar de HvA-cursus. In dit tweede deel ontvangen de deelnemers een salaris.

Deelnemers krijgen een persoonlijkheidstest en worden vervolgens in contact gebracht met een van de deelnemende bedrijven. Vervolgens kunnen zij een intentieverklaring krijgen, waarbij kandidaten na het doorlopen van de omscholingscursus aan de slag kunnen.

Make IT Work wordt mede bekostigd door de zogeheten Asscher-gelden vanuit de Rijksoverheid. De overige helft wordt betaald door deelnemende bedrijven, waaronder IBM en CGI. Op termijn moet het project uitgroeien tot een autonoom bedrijf die omgeschoolde ict’ers moet blijven aanleveren. Zo moet er volgens de initiatiefnemers niet alleen iets gedaan worden aan het tekort aan ict’ers in de regio Amsterdam – er is sprake van 12.000 openstaande vacatures – maar ook aan de werkloosheid onder hoogopgeleide afgestudeerden.Het project gaat in september van start. Belangstellenden kunnen zich vanaf maandag inschrijven via een selectietool van de Hogeschool van Amsterdam. Er is wel een eigen bijdrage van duizend euro.

Bron: Tweakers.net

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief