Anderhalf jaar gevangenis voor oplichten verzuimverzekeraars

Een man uit Emmen die voor bijna een half miljoen euro meerdere verzekeraars oplichtte moet voor 18 maanden de gevangenis in. Dat besloot de rechtbank in Assen in een zaak tegen de 40-jarige die er frauduleuze praktijken tegen verzuimverzekeraars op na hield.

De man sloot voor zijn bedrijf ziekteverzuimverzekeringen af voor niet-bestaande werknemers. Achmea, Amersfoortse, Delta Lloyd, Generali en De Goudse werden hier het slachtoffer van. Nadat de verzekering afgesloten was diende hij een claim in voor de zieke (niet-bestaande) medewerkers. Op die manier ontving hij bijna € 500.000 van de betrokken verzekeraars. In 2012 kwam de zwendel aan het licht en deden de verzekeraars aangifte tegen de man en zijn bedrijf.

De rechtbank ging mee in de beweegredenen van de verzekeraars en deelde flinke straffen uit. Het bedrijf kreeg een boete van € 50.000, de echtgenote van de man kreeg € 10.000 boete voor het meeprofiteren van de bedragen en een (nep)werknemer die meehielp met de activiteiten kreeg een gevangenisstraf van 3 maanden aan zijn broek. De man zelf werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en moet het half miljoen terugbetalen aan de verzekeraars. Er is al beslag gelegd op huizen, auto’s en bankrekeningen om ervoor te zorgen dat het geld niet zomaar verdwijnt.

Bron:  Amweb.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief