Arbodienst Syntrha vindt al het verzuim boven de 2% onnodig

Oprichter van Arbodienst Synthra, Jasper de Wijn, heeft het doel het verzuim in heel Nederland terug te brengen naar 2%. Om zijn doel te bereiken wil De Wijn samenwerken met inkomensadviseurs en maakt hij gebruik van een eigen softwaresysteem.

“Ik las een aantal jaar geleden een rapport van TNO Arbeid waarin werd geconcludeerd dat het biologische verzuim op 2% ligt in Nederland,” zegt De Wijn in een interview met amweb.nl. “Daar zijn alle medische ziektes zoals burn-outs en de griepjes in meegerekend. Dat  betekent dus dat bij alles boven de 2% een gedragscomponent zit en die is beïnvloedbaar. Alles boven dat percentage is dus helemaal niet nodig.”

Synthra fuseerde op 1 juli jl. met Provar en daarme is het softwaresysteem van Synthra geoptimaliseerd. Met deze software moet een werknemer na een ziekmelding tot 60 vragen beantwoorden. Met de antwoorden kan de leidinggevende met de werknemer aan tafel om het verzuim te bespreken. Dit eigenregiemodel zet leidinggevenden centraal, in plaats van dat de ziekmelding volledig wordt behandeld door een arbodienst. Dit model gaat uit van het feit dat de leidinggevende zijn werknemer het beste kent en daardoor beter in staat om te zorgen voor herstel. De leidinggevende krijgt ondersteuning van professionals waar nodig.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief