Asscher: brug-WW voor ontslagen V&D-personeel

Vicepremier Asscher wil de brug-WW versneld openstellen voor ontslagen werknemers van V&D. Brug-WW is bedoeld voor mensen die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan.

Ze krijgen dan loon voor de uren die ze werken, maar een WW-uitkering voor de uren die nodig zijn voor omscholing. Zo wordt het voor werkgevers aantrekkelijker hen in dienst te nemen.

In het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen noemt Asscher het een drama dat V&D verdwijnt. Hij heeft er naar eigen zeggen buikpijn van. Deze week werd bekend datV&D zijn deuren definitief sluit. Ook Economische Zaken heeft meegewerkt aan onderzoek naar een doorstart. “Maar het is helaas niet gelukt”, aldus de vicepremier.

Asscher erkent dat het voor veel ontslagen werknemers niet zal meevallen om een andere baan te vinden, omdat ook veel andere winkelketens het moeilijk hebben. “Maar het UWV is bij alle vestigingen geweest om met de mensen te praten en er komt een scholingsbudget.” Hij wil samen met de vakbonden kijken hoe de betrokkenen zo goed mogelijk naar ander werk kunnen worden begeleid.

Bron: NOS

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief