Asscher kijkt naar koopkracht bijstandsmoeder

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) gaat kijken of hij de inkomensdaling voor alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering iets kan verzachten. In de Tweede Kamer zei Asscher dinsdag nog niets te kunnen beloven, maar bij het uitwerken van de plannen op deze groep te letten.

De kabinetsplannen hebben grote gevolgen voor de koopkracht van alleenstaande moeders in de bijstand met een kind. Asscher wees erop dat gevolgen voor deze moeders met meerdere kinderen er al weer iets beter uitzien.

Asscher reageerde op de zorgen van SP-Kamerlid Sadet Karabulut die het onterecht vindt dat lage inkomens fors moeten inleveren door de kabinetsplannen, terwijl er in haar ogen nauwelijks iets wordt gevraagd van de allerhoogste inkomens.

De PvdA-bewindsman betoogde dat het kabinetsbeleid er juist op gericht is om lage inkomens te ontzien, iets extra’s te vragen van de hoge inkomens en het laten lonen om aan het werk te gaan. Asscher benadrukte dat mensen in de bijstand er door het inmiddels aangepaste regeerakkoord een stuk minder op achteruit gaan.

Met een bezuinigingsopdracht van 46 miljard euro kan het volgens Asscher niet anders dan dat de koopkracht achteruit gaat. „Het zullen een aantal magere jaren worden.”

Bron: De Telegraaf

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief