Asscher staat open voor aanpassen ontslagwet voor seizoenswerk

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) is bereid om naar de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) te kijken om voor de tuinbouw een uitzonderingspositie te maken. Dat zegt hij in een interview met NU.nl, waarbij hij de wet verdedigt die ervoor moet zorgen dat per 1 juli medewerkers sneller in vaste dienst genomen worden.

Dit geldt echter ook voor mensen die maar een paar maanden per jaar werken als seizoenswerkers. Met name landbouworganisatie LTO vreest dat bedrijven die veel gebruik maken van seizoenswerkers hierdoor in de problemen komen.

Asscher stelt best naar de wet te willen kijken, maar wil dat alleen als LTO en de vakbonden daarbij samen optrekken. “Blijf niet via de krant klagen, maar sla de handen ineen”, aldus de minister. “Als het nodig is om de wet aan te passen om de doelen van de wet te bereiken dan zal ik dat doen.”

Eerder werd in de wet al een uitzondering gemaakt voor profvoetballers, omdat dit het transfersysteem zou aantasten.

Btw
In het interview doet Asscher daarnaast een suggestie om het leed van een verhoging van de btw, zoals voorgesteld in de belastingherziening, te verzachten. “Het is een keuze of je ook arbeidsintensieve diensten meeneemt bij de btw-verhoging”, aldus de minister, die daarmee een optie aandraagt om de mkb’er bij de belastingherziening tegemoet te komen.

Op de btw-verhoging kwam veel kritiek. In het kabinetsvoorstel zouden alle goederen en diensten, met uitzondering van de boodschappen, onder het hoge btw-tarief van 21 procent gaan vallen. Met name kleine mkb’ers, zoals kappers, zouden hierdoor het voordeel van de eveneens voorgestelde lastenverlichting weer in rook zien opgaan.

Bron: Nu.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief