Asscher stelt samenvoeging WGA-vast en WGA-flex uit

Minister Asscher heeft een brief naar de kamer gestuurd over de bewegingen op de WGA- en ZW-markt. De samenvoeging van de WGA-flexpremie en WGA-vastpremie voor werkgevers zou plaats vinden op 1 januari 2016, maar dit wordt één jaar later.

Verzekeraars stellen dat er niet genoeg informatie beschikbaar is om een gedegen inschatting te kunnen maken voor het verzekeringsaanbod wat te maken heeft met deze samenvoeging. Informatie zoals de premieberekening door UWV is op verzoek beschikbaar, maar de verzekeraars menen op dit gebied onvoldoende te hebben ontvangen.

Asscher zegt in de brief het volgende: “Verzekeraars hebben aangegeven nog niet klaar te zijn voor deze marktuitbreiding waarin ze zich moeten verbreden naar schadelastbeperking voor flexwerkers. Om verzekeraars de kans te bieden om goed voorbereid in de markt te stappen ben ik voornemens de samenvoeging van vaste en flexibele risico’s een jaar uit te stellen waarmee de invoering wordt verschoven naar 1 januari 2017.”

Voor werkgevers betekent het uitstel dat zij pas later volledig eigenrisicodrager WGA kunnen worden. Tot 1 januari 2017 kunnen zij dit nog wel ongewijzigd voor hun vaste personeel.

Bron: Kamerbrief

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief