Asscher wil Dagloonbesluit repareren

WW’ers die door een wetswijziging vorig jaar een lagere uitkering ontvingen, krijgen waarschijnlijk weer meer geld. Het zogenoemde WW-lek voor de betreffende werknemers wordt daarmee afdoende gerepareerd, aldus minister Lodewijk Asscher. Hij heeft een concept Dagloonbesluit naar de Tweede Kamer gestuurd.

De aanpassing is bedoeld voor seizoenswerknemers, uitzendkrachten en werknemers die een jaarcontract hadden. Vakbonden wezen vorig jaar op ”dramatische gevolgen” van het nieuwe zogenoemde Dagloonbesluit voor starters, flexwerkers en herintreders. Een WW-uitkering kon vanaf 1 juli 2015 veel lager uitvallen.

Vanaf juli 2015 werden ook maanden waarin niet is gewerkt, meegenomen in de berekening van de hoogte van de WW. Dat gaat veranderen. De WW-uitkering wordt dan berekend op basis van wat er verdiend is in de maanden dat iemand werkte.

Aanpassingen
Het is niet de eerste keer dat Asscher praat over mogelijke aanpassingen van de Wet werk en zekerheid. Zo kondigde hij eind februari een overgangsregeling aan om een negatief bijeffect van de transitievergoeding te corrigeren. En eerder deze maand zei Asscher bereid te zijn de transitievergoeding voor werknemers na twee jaar ziekte te schrappen, als de werkgever zich aantoonbaar goed heeft ingespannen voor reΓ―ntegratie.

Bekijk het concept Dagloonbesluit

Adresgegevens

SV Land
RΓΆntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief