Asscher wil in gesprek over transitievergoeding na ziekte

Asscher overweegt de transitievergoeding voor werknemers na twee jaar ziekte, te schrappen. Dat zegt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag tegen NU.nl.

“Als een werkgever iemand voor twee jaar doorbetaalt bij ziekte en dan ook nog eens een transitievergoeding moet betalen, wordt dat als onbillijk ervaren”, zegt Asscher. De bewindsman wil daarom in gesprek gaan met de betrokken partijen en is bereid werkgevers te belonen die hun best hebben gedaan bij de re-integratie van werknemers. “Als een werkgever zich aantoonbaar goed heeft ingespannen om iemand toch weer aan het werk te krijgen, zou die de transitievergoeding niet hoeven te betalen. Of in ieder geval een veel lager bedrag.”

De transitievergoeding zorgt er bij langdurig zieke werknemers voor dat zij na twee jaar ziekte in een slapend dienstverband terechtkomen, zo bleek vorig jaar kort na invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Werkgevers die dan al twee jaar loon hebben doorbetaald bij ziekte, proberen zo een dure transitievergoeding te voorkomen.

Woensdag debatteert minister Asscher met de Tweede Kamer over de Wet Werk en Zekerheid.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief