Asscher wil nieuwe wet niet aanpassen voor ervaren werknemer

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil de beschermende maatregelen voor ervaren medewerkers in de Wet werk en zekerheid (Wwz) niet terugdraaien.

Volgens curatoren werkt de nieuwe wet Wwz die oudere ervaren werknemers moet beschermen, averechts als een bedrijf een doorstart maakt. Werknemers met veel ervaring vliegen er dan vaak als eerste uit, blijkt na recente faillissementen van verschillende winkelketens.

Asscher noemt dat onwenselijk. “Maar het is niet de oplossing om oudere en ervaren werknemers vogelvrij te verklaren. Het is belangrijk dat als je werkervaring hebt, daar ook bescherming aan ontleent.”
Curatoren

De minister wil kijken of curatoren expliciet de opdracht moeten krijgen om bij een doorstart de belangen van werknemers mee te wegen. Nu hebben curatoren de wettelijke plicht om alleen op te komen voor de belangen van schuldeisers.

Asscher vindt dat er ook verantwoordelijkheid ligt bij de overnamebedrijven. “Maar als ze dat niet uit zichzelf doen, moeten we kijken naar de wet.”

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief