Bijzonder Wmo-theaterstuk dit najaar op de planken

Project ‘Op de kaart’ heeft een Wmo-theaterstuk ontwikkeld om verder met gemeenten in gesprek te gaan over de Wmo. Een interactief theater gespeeld door mensen met een beperking.

De cliënten zijn acteurs van verschillende zorgorganisaties. Zij spelen drie verschillende scènes die zijn toegespitst op de Wmo en de Wet werken naar vermogen. De scènes zijn gebaseerd op echte levensverhalen van mensen die vallen binnen de Wmo. Tijdens het spelen geven de acteurs een kijkje in de toekomst. Ze laten zien waar zij vragen over hebben, welke kansen ze zien en welke risico’s ze ervaren.

Interactie met toeschouwers
Daarna spelen de acteurs het stuk nog een keer, maar nu nodigt de spelleider toeschouwers uit om de rol over te nemen en te bereiken wat de hoofdpersoon voor ogen had. De oplossingen worden op grote kaarten geschreven, waarna de zaal stemt voor de beste oplossing. Die kaarten gaan als aanbevelingen naar de vertegenwoordiger van de gemeente en een belangenbehartiger uit de doelgroepen.

Uitvoering
De repetities vinden plaats in augustus en september. De try-out van het stuk is op dinsdag 11 september 2012 in jeugdtheater de Berenkuil in Utrecht. Het stuk wordt najaar 2012 opgevoerd in acht gemeenten voor een breed publiek.

Project ‘Op de kaart’
Het project Op de kaart brengt burgers met een beperking in beeld bij wethouders, beleidsmedewerkers en Wmo-raden. ‘Op de kaart’ is een samenwerkingsverband tussen de Vereniging Gehandicaptenzorg Utrecht (VGU), LFB, CliëntenBelang Utrecht, MEE en Agis Zorgkantoren. De toneelstukken zijn op maat ontwikkeld door professioneel theatermaakster Ien van Nieuwenhuijzen.

Bron: Website VGN

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief