CBS: Ziekteverzuim in horeca het laagst

Het ziekteverzuim in de bedrijfstak horeca is aanzienlijk lager dan in andere bedrijfstakken in Nederland. Uit het maandag gepubliceerde jaarrapport Trends in Nederland 2016 van CBS, blijkt dat het ziekteverzuim in de horeca over 2015 gemiddeld slechts 2% was.

De hoogste scores zijn voor de meer ambtelijke functies. Zo is het ziekteverzuim voor de bedrijfstak openbaar bestuur 5,1% en onderwijs 4,9%. Met 5% zijn in de zorg ook vaak werknemers afwezig als gevolg van ziekte.

Andere bedrijfstakken waar het verzuim relatief laag ligt, zijn de specialistische zakelijke dienstverlening, de landbouw, de ict en in de financiële dienstverlening. In deze takken komt het ziekteverzuim uit onder de 3%.

Wij maken gebruik van cookies. Gaat u akkoord met deze cookies, klik dan op 'Accepteren'. Meer informatie

Wij gebruiken verschillende soorten cookies. Deze zijn er allereerst om u de beste gebruikerservaring te geven en daarnaast om ons inzicht te geven in hoe de website gebruikt wordt. We gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. U leest er meer over in ons cookiebeleid.

Sluiten