CBS: Ziekteverzuim in horeca het laagst

Het ziekteverzuim in de bedrijfstak horeca is aanzienlijk lager dan in andere bedrijfstakken in Nederland. Uit het maandag gepubliceerde jaarrapport Trends in Nederland 2016 van CBS, blijkt dat het ziekteverzuim in de horeca over 2015 gemiddeld slechts 2% was.

De hoogste scores zijn voor de meer ambtelijke functies. Zo is het ziekteverzuim voor de bedrijfstak openbaar bestuur 5,1% en onderwijs 4,9%. Met 5% zijn in de zorg ook vaak werknemers afwezig als gevolg van ziekte.

Andere bedrijfstakken waar het verzuim relatief laag ligt, zijn de specialistische zakelijke dienstverlening, de landbouw, de ict en in de financiële dienstverlening. In deze takken komt het ziekteverzuim uit onder de 3%.

Wij maken gebruik van cookies voor het personaliseren van advertenties. Gaat u akkoord met deze cookies, klik dan op 'Accepteren'. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten