‘Cijfers over contracten halen kritiek op flexwet onderuit’

De nieuwe zogenoemde flexwet leidt niet tot minder vaste banen, benadrukt minister Asscher. Het aantal vaste contracten is eind 2015 toegenomen, na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

”Dat is hoopgevend aangezien het precies het effect is wat we hebben beoogd. Ik hoop dat dit doorzet”, aldus Asscher. Hij wijst op de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het laatste kwartaal vorig jaar, waarin het aantal vaste contracten steeg met vijfduizend. Het aantal flexcontracten daalde in diezelfde periode overigens met 29.000.

Asscher reageert onder meer op een onderzoek onder leden van de werkgeversorganisatie AWVN. Daaruit blijkt dat de meeste ondernemingen niet bereid zijn iemand eerder in vaste dienst te nemen.