Demissionair kabinet gaat op zoek naar meerderheid voor bezuinigingen – stemming Wwnv gaat niet door

Welke maatregelen gaat de overheid nemen om miljarden te besparen. “We zullen de financiële markt en de Nederlanders laten zien dat we ook nu een degelijk financieel beleid kunnen voeren.” Dat zei staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën vandaag. De Jager denkt niet dat het vallen van het kabinet bezuinigen onmogelijk zal maken. “We zullen snel met de Kamer praten over maatregelen en ik ga er van uit dat we meerderheden zullen vinden voor de maatregelen die we naar Brussel kunnen sturen.”

Ondernemers vragen politiek partijen om niet meteen bezig te zijn met verkiezingen. Hiertoe deden VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland een gezamenlijke oproep. De PVV, SP en PvdA laten echter al weten zo snel mogelijk verkiezingen te willen. D66 en de SGP willen juist een stem in de Tweede Kamer om het pakket van maatregelen samen te stellen.

De Europese Commissie verwacht dat pakket binnenkort. Een woordvoerder van commissaris Ollie Rehn liet weten dat er vertrouwen is in het vermogen van de Kamer en een demissionair kabinet om te komen tot een beperking van het begrotingstekort tot maximaal 3 procent.

Toch zal het lastig worden. Bij de behandeling van de Wet werken naar vermogen werd bijvoorbeeld al duidelijk dat er grote verschillen van mening zijn. De geplande stemming over de Wet werken naar vermogen gaat morgen in ieder geval niet door.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief