Divosa en TNO bundelen krachten voor betere participatie

Divosa en TNO gaan de samenwerking aan om mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt beter te laten participeren. De samenwerking richt zich op de professionalisering die hiervoor nodig is. Binnenkort starten de eerste onderzoeken.

Het programma Vakmanschap van Divosa focust zich op professionalisering van de sector Werk & Inkomen. Met praktische werkwijzers, leermiddelen, instrumenten en communicatielijnen versterkt het programma professionals in het hart van het sociaal domein. TNO beschikt op haar beurt over actueel wetenschappelijk onderzoek over de behandeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, modellen, datasystemen, aanpakken en instrumenten. De organisaties beschikken daarmee elk over specifieke kennis en ervaring waarmee ze elkaar kunnen versterken in de gedeelde missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer te laten participeren.

TNO en Divosa zoeken de samenwerking op verschillende onderdelen rond vakmanschap. Zo zal TNO een onderzoek voor Divosa uitvoeren naar de redenen waarom klantmanagers bij sociale diensten producten vanuit het programma Vakmanschap al dan niet gebruiken. In dit onderzoek werken partijen samen met de Beroepsvereniging voor Klantmanagers. Dit onderzoek start 28 oktober met een eerste pilotgroep.

Bekijk meer informatie in de flyer van Divosa (PDF)

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief