’Doorvechten tegen flexwerk is zinloos’

Met verbazing volgde Chris Heutink, directeur bij Randstad, het afgelopen jaar de discussie over flexibilisering, aangezwengeld door de vakbonden en politiek, die flexwerk als slecht werk neerzetten. „Voor hen is een vast contract nog altijd de heilige graal, terwijl het juist eenvoudiger gemaakt zou moeten worden om sneller van baan te kunnen switchen.”

Heutink verwijt overheid en vakbonden ’middeleeuws denken’. „Een vreemde reflex op de huidige ontwikkelingen. Bedrijven moeten nu eenmaal om optimaal productief en concurrerend te blijven wendbaar en flexibel zijn, ook in hun personeelsbeleid.”

„Het is hopeloos ouderwets te denken dat iemand met een vast dienstverband de koning is en een flexwerker per definitie de pineut. Wie een beetje het nieuws heeft gevolgd de laatste jaren met alle reorganisaties en massaontslagen weet dat een vaste aanstelling geen garanties biedt. Veel mensen, ook politici en beleidsmakers, overschatten de zekerheid van vast en onderschatten de kracht en securiteit van flex.”

Lees het volledige interview bij De Telegraaf

 

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief