Eigenrisicodrager blijven? Stuur voor 31 december uw garantieverklaring in

Vanaf 1 januari 2017 gelden er nieuwe voorwaarden voor eigen risicodragen voor de WGA. Als u al eigenrisicodrager bent, en dit wilt blijven, dan moet uw garantieverklaring uiterlijk 31 december 2016 bij de Belastingdienst binnen zijn.

Met de nieuwe voorwaarden voor eigenrisicodragers wil de overheid de concurrentieverhoudingen tussen de private en de publieke verzekeringsmarkt verbeteren. Eigenrisicodragers dragen vanaf 1 januari 2017 zowel het risico voor vast als flexibel personeel.

Op tijd een garantieverklaring indienen

Bent u al eigenrisicodrager voor de WGA? En wilt u dit ook na 1 januari 2017 blijven? Dan moet u opnieuw een garantieverklaring indienen bij de Belastingdienst. Die moet uiterlijk 31 december 2016 bij de Belastingdienst binnen zijn. Download hiervoor de modelgarantieverklaring bij de aanvraag eigenrisicodragerschap voor de WGA.

Gevolgen als u de garantieverklaring niet op tijd indient

Dient u de nieuwe garantieverklaring niet op tijd in, dan bent u vanaf 1 januari 2017 geen eigenrisicodrager meer voor de WGA. U blijft dan nog wel verantwoordelijk voor de lopende uitkeringen en de re-integratie van uw zieke werknemers. Dit geldt tot de maximale termijn van 10 jaar, gerekend vanaf de eerste uitkeringsdag van de werknemer.

Als u de nieuwe garantieverklaring niet op tijd indient, dan zegt u daarmee voor de Belastingdienst uw eigenriscodragerschap op. U krijgt dan in januari een premiebeschikking van de Belastingdienst, waarin de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas is opgenomen. Het gevolg daarvan is dat u vanaf 1 januari 2017 voor 3 jaar publiek verzekerd bent bij UWV en de benodigde premies betaalt. U kunt dit pas na 3 jaar weer wijzigen. Deze gevolgen kunt u voorkomen door vandaag nog de modelgarantieverklaring in te dienen. U kunt de garantieverklaring hier invullen.

Onafhankelijk advies van SV Land

Voordat u een keuze maakt om eigenrisicodrager te worden of om terug te keren naar UWV is het raadzaam om SV Land de risico’s en mogelijkheden te laten controleren.

SV Land is een onafhankelijke adviseur en ons rapport biedt u én uw intermediair onmisbare informatie om een weloverwogen keuze te maken.

Meer informatie

Heeft u vragen over de wijzigingen per 1 januari 2017 of wenst u ondersteuning? Ons team van adviseurs helpt u graag. U kunt contact opnemen met ons kantoor 079-3634400 of een e-mail sturen naar info@svland.nl.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief