VOL – Extra kennisbijeenkomst | 26 april | De gevolgen van de AVG voor HR-en Verzuimprofessionals

Privacy is een hot topic en met de komst van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) neemt de aandacht niet af. We hebben gemerkt dat bedrijven benieuwd zijn naar de concrete gevolgen voor HR- en verzuimafdelingen.

Vanwege het succes van de eerste bijeenkomst hebben we op 26 april een extra kennisbijeenkomst georganiseerd. Speciaal voor deze sessie hebben wij twee gastsprekers uitgenodigd die uitleggen waar u mee te maken gaat krijgen.

Programma en sprekers

Bernice Nonnekes

Bernice Nonnekes is advocaat en mede-directeur bij Hendrikx Advocaten. Ze is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en houdt zich daarnaast bezig met het contractenrecht en onderwijsrecht.

Bernice neemt u deze middag mee door de hoofdregels die gelden voor privacy op de werkvloer. Daarbij staat de toepassing van privacyrechtelijke begrippen zoals ‘persoonsgegevens’ centraal. De privacy van de sollicitant, de werknemer in dienst, de zieke werknemer en de uit dienst getreden werknemer komen aan bod. Ook de do’s en don’ts ten aanzien van controle op de werknemer (bijvoorbeeld cameratoezicht en controle van e-mail en internetgebruik) zal zij u aanreiken.

Jurgen van der Baan

Jurgen van der Baan is Adviserend Casemanager bij TriageExpert. Hij adviseert organisaties over taakdelegatie, privacy, verzuim en ondersteunende software voor verzuimbegeleiding. Hij praat u in het verlengde van de AVG bij over aangescherpte privacyregels bij verzuim. Wat mogen we vragen, weten en administreren? Wat zijn de gevolgen voor afspraken met arbodiensten en is taakdelegatie door bedrijfsartsen een mogelijke oplossing?

Datum en tijden

De bijeenkomst vindt plaats op 26 april 2018.

14.30 – 15.00 – Inloop
15.00 – 16.30 – Bijeenkomst
Vanaf 16.30 – Hapje en drankje

Locatie

Van der Valk
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

Parkeren kan kosteloos op het parkeerterrein van het hotel.

Aanmelden

De bijeenkomst is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor te Zoetermeer, 079 3634400. Uw contactpersoon is Roxy Beij-van Wessel.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief