FIOD doet onderzoek naar fraude met belastingkortingen Loonheffing

De FIOD heeft in een onderzoek naar valsheid in geschrift doorzoekingen gedaan in twee woningen en een bedrijfspand in Den Haag, Rotterdam en Schiedam. De verdachten hebben vermoedelijk met valse stukken betaalde belastingen en premies ten onrechte teruggevraagd voor hun klanten.

De fraude bedraagt enkele tonnen. Er is beslag gelegd op administratie, cash geld, sieraden, auto en een motor.

Deze zogenaamde facilitators checken voor hun klanten of zij mogelijk recht hebben op premiekortingen. Zo’n korting kan worden verleend als werkgevers oudere of arbeidsgehandicapte werknemers in dienst nemen of houden. De hiervoor benodigde verklaringen, zogenoemde doelgroepverklaringen, werden vervalst door verdachten.

Voor verschillende cliënten vroegen zij zo betaalde belastingen en premies ten onrechte terug. Een percentage van teruggaaf moest worden afgedragen aan verdachten.

Aanvullend onderzoek Belastingdienst

De Belastingdienst heeft een speciaal team dat zich richt op de activiteiten van dergelijke facilitators en doet nader onderzoek naar een aantal bedrijven die dezelfde diensten aanbiedt als de verdachten.

Daarnaast gaat de Belastingdienst aanvullend onderzoek doen bij de bedrijven die mogelijk ten onrechte premiekortingen hebben geclaimd. Bedragen die ten onrechte zijn uitbetaald worden volledig teruggevorderd door de Belastingdienst, mogelijk met een boete.

Bedrijven blijven altijd zelf verantwoordelijk voor de aanvraag die zij doen. De Belastingdienst benadrukt dan ook dat bedrijven altijd kritisch moeten blijven, ook al huren zij dergelijke diensten van anderen in.

Bron: belastingdienst.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief