FNV start onderzoek naar Werk.nl

De FNV gaat samen met enkele samenwerkingspartners onderzoek doen naar de klachten over de UWV-website Werk.nl. Bij de FNV-bonden komen honderden klachten binnen over de dienstverlening via deze site.

Sinds 2012 vragen werkzoekenden via Werk.nl een uitkering aan, zoeken ze via de site naar werk en moeten ze op de site aangeven waar ze solliciteren. Maar werkzoekenden ondervinden daarbij veel problemen: mensen kunnen niet inloggen, er verschijnen foutmeldingen, of werkzoekenden worden aan voor hen totaal ongeschikte en niet beschikbare banen gekoppeld.

Werkzoekenden kunnen dus vrijwel uitsluitend digitaal een uitkering aanvragen en vacatures zoeken. Werkzoekenden kunnen ook digitaal sancties opgelegd krijgen (het kabinet heeft het sanctiebeleid aangescherpt). Met het onderzoek wil de FNV ook een indruk krijgen van het digitale sanctiebeleid.

‘De digitalisering van het UWV levert voor een hoop mensen veel narigheid op. Sommigen worden door de slechte werking van de site zelfs gekort op hun uitkering. We willen met dit onderzoek nu goed in beeld brengen waar het aan schort en zullen dit bij de betrokken partijen aankaarten’, zegt Leo Hartveld, vicevoorzitter FNV In Beweging.

Bron: FNV

 

 

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief