Geen nieuwe zzp’ers bij PostNL

Nieuwe pakketbezorgers bij PostNL krijgen allemaal een arbeidscontract. Bestuursvoorzitter van PostNL Herna Verhagen zegt in een interview in de Volkskrant dat er geen nieuwe zzp’ers meer bijkomen.

“We hebben met PostNL nu gekozen voor een duurzaam bezorgmodel. Pakketbezorgers die weggaan worden vervangen door vaste krachten, maar het gaat ook om uitbreiding”, zegt Verhagen in de krant. ” We hebben al vijfhonderd vaste fulltimebanen gerealiseerd.”

De omschakeling is volgens Verhagen nodig omdat de pakketbezorgers steeds meer functies krijgen en vaker bij mensen binnen zullen komen. “We plaatsen een koelkast en nemen de oude weer mee.” Verhagen noemt ook het voorbeeld van de boodschappen die tot in de koelkast worden gebracht. Daar past volgens haar een vertrouwd gezicht bij. “Dan heb je een bepaalde stabiliteit nodig, mensen die hoge kwaliteit leveren.”

In juli kregen alle pakketbezorgers die als zelfstandigen voor PostNL werkten een vast contract aangeboden. Ruim 10 procent van de zzp’ers ging daar op in. Een woordvoerder laat nog weten dat de arbeidscontracten niet alleen via PostNL hoeven te lopen. Het kan ook zijn dat er pakketbezorgers door een bedrijf worden aangenomen dat in opdracht van PostNL werkt.

Bron: NOS

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief