Geen uitstel aanpakken uitkering musici

DEN HAAG (ANP) – Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil snel een einde maken aan de gunstige behandeling van artiesten en musici die werkloos of arbeidsongeschikt worden.

De Tweede Kamer had hem gevraagd die maatregel nog even uit te stellen. Maar de minister heeft de Kamer dinsdag laten weten dat dat te veel geld zou kosten. Volgens zijn departement gaat het om een bedrag van ruim 11 miljoen.

Artiesten en musici krijgen nu wat sneller een WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering dan mensen in andere beroepen. Dat stamt uit een tijd dat de arbeidsmarkt minder flexibel was en artiesten tussen twee contracten door moeite hadden de gaten op te vullen.

Maar nu steeds meer mensen flexibel werken, gaat die redenering niet meer op, vindt Asscher. Hij wil daarom de uitzonderingsregel voor artiesten schrappen. Op het verzoek van de Kamer om daar nog even mee te wachten, wil hij niet ingaan. Uitstel betekent dat een complete wijziging in de werknemersverzekeringen opgeschort zou moeten worden, en dat is te duur.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief