Gemeente Amsterdam gaat met uitkeringsgerechtigden praten over prijzengeld

Vele Amsterdamse winnaars van de Oudejaarstrekking van de Postcode Loterij hebben een uitkering. Er is dan ook een grote kans dat zij het prijzengeld moeten inleveren bij de gemeente.

De Telegraaf meldt dat volgens bronnen zeker honderden winnaars in de bijstand zitten. Hun uitkering wordt mogelijk stopgezet vanwege de enorme geldprijs die ze hebben gewonnen. Verder zouden zo’n 250 mensen een schuld van opgeteld zo’n twee miljoen euro hebben. Volgens de bijstandswet moet ook hun prijzengeld naar de gemeente.

Tijdens de jaarwisseling viel de jackpot van 43,7 miljoen euro in Amsterdam-Zuidoost. SP-wethouder Vliegenthart van Sociale Zaken vindt het lastig om het geld terug te vragen van zijn electoraat. Zijn woordvoerder zegt dat de wethouder de wet uitvoeren, maar ook rekening wil houden met “de persoonlijke omstandigheden van de prijswinnaars”. De gemeente heeft contact gezocht met de winnaars “om nieuwe afspraken te maken over de afbetaling en om mensen te wijzen op de vermogenstoets”, aldus de woordvoerder.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief