Greenfox en EW Facility Services geven het goede voorbeeld

Deze week stonden twee partners van De Normaalste Zaak in de media, als inspiratie voor andere werkgevers. Greenfox ontving een prijs voor ‘Het slimste bedrijf van Nederland’ en stond met een prachtig artikel in Elsevier. Ook EW Facility Services kreeg aandacht van de media: door een samenwerkingsverband aan te gaan met het UWV willen ze nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven.

“Motivatie is voor ons het enige criterium”
GreenFox maakt verlichting zuiniger. Zo kunnen bedrijven, scholen, industriehallen, parkeergarages, openbare gebouwen en kantoren direct energie en geld besparen en CO2-uitstoot verminderen. Het ombouwen van verlichting doen zij samen met ruim twintig sociale werkplaatsen in 25 gemeenten en dat aantal breidt zich nog uit.
Tijdens zijn eerste bezoek aan een sociale werkplaats werd Renzo Deurloo geraakt door de directheid van de mensen. “Ze hebben geen dubbele agenda. Ik vind je stom, ik vind je leuk, ik ben verliefd op je. Ze zeggen alles.” Hij schrok van het eentonige werk dat ze verrichtten, veel mensen presteerden onder hun niveau. Bij GreenFox krijgen de medewerkers eerst een training. Tot nu toe hebben alle medewerkers na een project complimenten en enthousiaste referenties gekregen.

Facilitair werk voor Wajongers
EW Facility Services is met ruim 3500 medewerkers één van de grootste schoonmaakdienstverleners van Nederland. Ze hebben op dit moment al 25 jonggehandicapten in dienst.
EW Facility Services gaat een samenwerkingsverband aan met UWV om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te bieden. Onlangs zetten Bas Cornelissen (algemeen directeur) en André Timmermans (directeur UWV WERKbedrijf) hun handtekening onder een landelijk convenant waarin wordt afgesproken om minstens 75 extra Wajongers te plaatsen tot eind 2015.

Bron: De Normaalste Zaak

 

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief