Grootste daling werkloosheid in 10 jaar

De werkloosheid is het afgelopen jaar sterk gedaald. Een jaar geleden zaten nog 588.000 mensen zonder werk. Nu zijn er nog 482.000 mensen op zoek naar een baan. Dat blijkt uit werkloosheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee is de werkloosheid in één jaar tijd met ruim 100.000 mensen gedaald. Dat is de grootste daling in 10 jaar tijd.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: ,,Het is prachtig om te zien dat er het afgelopen jaar zoveel mensen weer aan het werk zijn gekomen. Fantastisch voor hen en ook hoopvol voor iedereen die ook graag aan de slag wil. Ik wil dat er dit jaar nog meer mensen een baan vinden, een goede baan met een eerlijk loon en meer zekerheid. Zolang er in Nederland nog mensen zijn zonder baan, is mijn werk nog niet gedaan.”

Bijna 8,5 miljoen mensen hebben nu een baan. Vooral in de bouw, in de uitzendbranche, in de metaal en bij technische bedrijven kwamen er het afgelopen jaar veel banen bij. De jeugdwerkloosheid is op het laagste punt in 5 jaar. Steeds meer jongeren hebben werk. In december hadden 1.268.000 jongeren een betaalde baan.

Het afgelopen jaar zijn minder mensen afhankelijk geworden van een ww-uitkering. Het UWV verstrekte in december 412.000 ww-uitkeringen. Dat zijn er 34.000 minder dan eind 2015.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief