“Iedereen moet vaste baan kunnen krijgen”

Wie een vaste baan wil, moet die kunnen krijgen. D66-leider Alexander Pechtold vindt dat het volgende kabinet daarvoor moet zorgen. 83 procent van de nieuwe banen was afgelopen jaar óf een uitzendbaan, óf tijdelijk werk. En wie zo’n baan krijgt, leidt vaak een onzeker bestaan, zegt Pechtold. Daaraan moet volgens zijn partij een eind komen.

“Werkgevers moeten afkicken van het veelvuldig inzetten van goedkope flexwerkers voor werk dat helemaal niet tijdelijk is”, zegt Pechtold. “Dat accepteren we niet langer.” Regels voor vaste aanstellingen en flexcontracten moeten, als het aan D66 ligt, meer op elkaar gaan lijken. Ook moeten de risico’s voor werkgevers kleiner worden, zodat het voor hen aantrekkelijker wordt om mensen in vaste dienst te nemen.

Mede gesteund door D66 werd in 2014 de Wet werk en zekerheid aangenomen. Die had flexwerkers en andere tijdelijke krachten meer zekerheid moeten bieden. Maar het percentage nieuwe vaste dienstverbanden is nog nooit zo laag geweest. D66 zegt dat er nergens ter wereld zo weinig mensen met een tijdelijk contract doorstromen naar een vaste baan als in Nederland.

Bron: RTL Nieuws

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief