Inzet van Handhaving loont

De handhavingsspecialisten van SV Land hebben in de afgelopen jaren succesvol bewezen dat juist met het inzetten van handhaving nog veel en vaak effectieve besparingen kunnen worden gerealiseerd. Naast de vele projecten die wij op dit moment voor gemeenten uitvoeren, kunnen wij u ook ondersteunen en adviseren over de kansen voor het inzetten van handhaving als instrument binnen uw gemeente.

De nieuwe Fraudewet

Vanaf 1 januari 2013 is de nieuwe Fraudewet ingevoerd, waardoor de vraag zich bij veel gemeenten voordoet in welke mate het huidige beleid nog volstaat en actueel genoeg is. Voor de meeste gemeenten geldt dat het klantenbestand toeneemt! Daarnaast worden gemeenten meer dan ooit geconfronteerd met tekorten op het Inkomensdeel. Deze financiële situatie dwingt gemeenten tot het maken van keuzes.

Quickscan

Aan de hand van een quickscan geven wij u een beeld van de huidige situatie. Wij geven adviezen ter verbetering van handhaving binnen uw organisatie om zodoende een betere dienstverlening en forse besparingen te kunnen realiseren.

We kijken daarbij onder andere naar de visie op handhaving, de actualiteit van uw huidige beleidsplan, de werkprocessen en de kennis en vaardigheden van uw medewerkers. Hoe is bijvoorbeeld nu de fraudealertheid en attitude binnen uw organisatie ten aanzien van handhaven, maar ook de samenwerking met de Sociale Recherche wordt meegenomen. Vervolgens wordt op basis van WWB-dossieranalyses een beeld geschetst van de mate van oneigenlijk gebruik binnen het uitkeringenbestand en de mogelijkheden om hierop te besparen.

U krijgt van ons praktische en uitvoerbare adviezen, die vaak een snel financieel resultaat kunnen opleveren. We vergelijken uw huidige beleid met onze ervaringen bij andere en vergelijkbare gemeenten.

Advies op maat

Er wordt rekening gehouden met de lokale situatie en relevante ontwikkelingen binnen uw organisatie. Bovendien wordt gekeken naar de lange termijn. Hoe kan handhaving beter worden ingebed in het gemeentelijke beleid en structureel bijdragen aan een gezonde financiële huishouding. Verder komen de trainingen en het coachen van uw medewerkers aan bod.

Wij merken dat Handhaven bij gemeenten steeds vaker verder gaat dan alleen het terrein van sociale zaken. Hoewel wij specialist zijn, kijken wij wel breed en maken waar mogelijk verbindingen met andere terreinen binnen het sociale domein.

Implementatie

Met het adviesrapport in de hand kunt u snel zelf aan de slag. Wij schrijven geen dikke adviesrapporten, maar komen met werkbare oplossingen en helpen u graag bij de daadwerkelijke implementatie.

Dit kan onder meer:

  • bij het opstellen van een (integraal) actueel beleidsplan;
  • bij het opstellen van een opleidingsplan;
  • bij het optimaliseren van de betreffende werkprocessen;
  • door risicoprofielen of een adequaat frauderegistratiesysteem te maken.

Meer informatie

Voor informatie of een offerte kunt u contact opnemen met Aad Sweijen, Directeur Projecten. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 079 363 44 00. U kunt ook een e-mail sturen naar advies@svland.nl.

 

 

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief