Kennisbijeenkomst voor werkgevers – Arbeidsongeschiktheid en Actualiteiten Verzuim

Het thema verzuim en met name het voorkomen ervan blijft continu in beweging. Tijd om eens nader stil te staan bij de actualiteiten van de afgelopen periode.

Op welke wijze krijgt preventie een grotere rol binnen de Arbowetgeving van 1 juli? Wat zijn de aandachtspunten? Ook is er met het Sociaal Akkoord van 11 april 2013 een start gemaakt met repareren van het derde WW/WGA-jaar. Hoe ziet deze reparatie er precies uit en voor wie geldt deze?

De nieuwe Werkwijzer Poortwachter van UWV geeft een toelichting over haar werkwijze. Deze heeft recent veel aandacht gekregen, tijd om er nader bij stil te staan. Tot slot is het altijd interessant om te kijken wat er is gepubliceerd aan nieuwe jurisprudentie.

Spreker

De kennisbijeenkomst wordt gepresenteerd door Monique van de Graaf. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht- en sociaal-zekerheidsrecht en werkt onder andere als arbeidsjurist en HR-adviseur. Ook verzorgt ze veel trainingen en presentaties. Daarnaast is ze auteur van vakliteratuur, waaronder ‘Sociale zekerheid voor de professional’, ‘Arbeidsrecht voor de professional’ en de ‘Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid.

Doelgroep

De Kennisbijeenkomst Arbeidsongeschiktheid en Actualiteiten Verzuim is interessant voor diegenen die zich bezighouden met HR, Verzuim of Financiën bij bedrijven met meer dan 200 medewerkers.

Programma

13.30 – 14.00

  • Inloop

14.00 – 16.30

  • De nieuwe Arbowet per 1 juli 2017
  • Reparatie derde WW/WGA jaar
  • Werkwijzer Poortwachter d.d. 24 maart 2017
  • Actuele jurisprudentie over verzuim en arbeidsongeschiktheid

Vanaf 16.30

  • Hapje en drankje

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 oktober in Utrecht en op donderdag 9 november in Zoetermeer.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst. Indien u op de reservelijst wilt komen te staan voor de bijeenkomst van 9 november in Zoetermeer, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor te Zoetermeer, 079 3634400. Uw contactpersoon is Karin Alblas.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief