Klijnsma houdt vast aan eigen rekenmethode

Nieuwsuur vroeg staatssecretaris Klijnsma om een reactie. Zijn er nou wel of niet meer dan 10.000 extra mensen met een beperking aan de slag?

“In het Sociaal Akkoord hebben we afgesproken dat werkgevers plekken gingen maken in hun eigen bedrijven voor mensen met een beperking. Dus die plekken, die zijn we nu aan het turven, aan het optellen. En die plekken hebben erin geresulteerd dat er in 2013 en 2014 al 10.000 zijn gemaakt door werkgevers. Vervolgens kijk je: wie gaat er nu werken op die plek? Maar wat ik nu heb gepresenteerd is dus het aantal plekken wat voortvloeit uit dat Sociaal Akkoord en wat we met werkgevers hebben afgesproken. En ik snap dat mensen dan zeggen: ja, maar sommige mensen hadden al werk bij een sociaal werkbedrijf en die gaan dus nu naar een regulier bedrijf, maar dat is ook wat we willen met de Participatiewet, dat mensen zoveel mogelijk gewoon met ons allemaal mee kunnen doen. Dus daar ben ik heel blij over.”

Klijnsma houdt dus vast aan haar eigen rekenmethode. D66 wil snel in debat met de staatssecretaris. Ook veel andere partijen zijn kritisch. De volledige politieke reacties kunt u lezen op onze website.

Bron: Nieuwsuur

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief