Klijnsma let scherp op aanname arbeidsgehandicapten

Het kabinet houdt scherp in de gaten of bedrijven wel voldoende arbeidsgehandicapten aannemen, zoals afgesproken in het sociaal akkoord. In de jaren 2015 en 2016 moeten er 11.000 banen voor deze groep bijkomen. Gebeurt dat niet, dan komt er alsnog een wettelijke plicht voor bedrijven om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen.

Motie

Minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken hebben dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Ze reageren op een motie van D66 en SP. De Kamer stemt daar donderdag over. In de motie wordt het kabinet gevraagd meteen een wettelijk quotum in te voeren als werkgevers hun beloftes niet nakomen.

Vrijwillig

Aanvankelijk wilde het kabinet grotere bedrijven verplichten 5 procent arbeidsgehandicapten aan te nemen. In het sociaal akkoord werd dat plan vervangen door een vrijwillige afspraak.

Bron: Binnenlands Bestuur