Kliklijn bijstandsfraude massaal gebeld

De kliklijn van de sociale dienst, waar burgers vermoedens van bijstandsfraude kunnen melden, blijkt massaal te zijn gebeld. Op basis van 800 anonieme aangiften die in 2012 bij een Amsterdams meldpunt binnenkwamen, worden naar verwachting zeker 300 uitkeringen gestopt of gekort. Dat schrijft De Telegraaf.

De cijfers komen van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) van de gemeente Amsterdam, die bijstandsuitkeringen verstrekt aan ongeveer 35.000 Amsterdammers. Amsterdammers kunnen vermoedens van oplichting melden bij het Meldpunt Bijstandsfraude. De kliklijn werd op 1 januari 2012 operationeel en heeft in de eerste drie kwartalen bijna 600 meldingen ontvangen van mogelijke bijstandsfraude. Daarvan zijn nu ruim 250 zaken onderzocht.

Op basis van de meldingen en het daaruit volgende onderzoek zijn volgens de cijfers van DWI 130 uitkeringen stopt of gekort. In veel gevallen ging het om mensen die naast een uitkering betaald werk verrichten. Ook werden uitkeringen stopgezet omdat mensen onroerend goed in het buitenlands bleken te bezitten.

Bron: De Telegraaf

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief