‘Levensgevaarlijke situaties bij sloop universiteitsgebouwen Utrecht door daklozen en verslaafden’

Bij het slopen van universiteitsgebouwen in Utrecht worden daklozen en verslaafden ingezet. Dit heeft tot levensgevaarlijke situaties geleid, aldus de regionale krant De Gelderlander.

De daklozen en verslaafden zouden via het re-integratieproject Pauropus, gehuisvest in de gemeente Doetinchem, aan het werk worden gezet in Utrecht. De mensen worden daar in de ochtend opgepikt en geplaatst bij een regulier sloopbedrijf in Utrecht. De daklozen en verslaafden behouden tijdens dit werk hun uitkering.

Volgens De Gelderlander, die enkele mensen sprak die het sloopwerk doen, zouden er meerdere keren zaken mis zijn gegaan tijdens het slopen. Dit heeft dan ook geleid tot levensgevaarlijke situaties omdat het werk niet goed uitgevoerd werd.

De bedrijfsleider van Pauropus, Marco van der Werf, geeft aan dat die mensen op deze manier een nuttige dagbesteding hebben. Van der Werf zegt tegen de regionale krant: “Naar Utrecht gaat een werkmeester mee, die de boel in de gaten houdt. We kijken of mensen geschikt zijn voor sloopwerkzaamheden, maar een risico is er altijd. Je kunt ook in Doetinchem als papiertjesprikker aangereden worden door een auto.”

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief