‘Maak andere partij verantwoordelijk voor uitbetaling pgb’s’

De persoonsgebonden budgetten (pgb’s) moeten niet meer worden uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Sinds de SVB de betalingen doet regent het klachten.

Veel partijen in de oppositie wilden de pgb-betalingen al weghalen bij de SVB, maar nu is ook de VVD overstag. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het computersysteem van het pgb niet goed genoeg werkt. Dat schrijft het AD. VVD-Kamerlid Sjoerd Potters wil dat staatssecretaris Van Rijn voor de zomer met alternatieven komt.

Andere weg
“De Sociale Verzekeringsbank heeft zijn best gedaan om de problemen aan te pakken, maar de tijd is nu gekomen om naar een andere weg te gaan kijken. We moeten echt naar een toekomstbestendig systeem toe, en dat hoeft niet meer bij de SVB gehuisvest te zijn”, aldus de VVD’er.

De SVB is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de uitbetaling van het pgb, waarmee mensen zelf hun zorg kunnen regelen. Maar sindsdien klagen veel zorgverleners dat ze hun geld niet of te laat krijgen.

Bron: RTL Nieuws

Adresgegevens

SV Land
RΓΆntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief