Marktplaats en overheid treden op tegen adresfraudeurs

Adresfraude kost elk jaar miljoenen aan onterechte uitkeringen en toeslagen. Maar wie een vals adres wil, kan dat gewoon op Marktplaats krijgen. Daarom is de overheid samen met Marktplaats een actie begonnen tegen deze zogeheten inschrijfadressen.

De afgelopen tijd zijn honderd advertenties van de site verwijderd waarin inschrijfadressen werden aangeboden. Fraudebestrijders van het ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen zelf inloggen op Marktplaats om de advertenties weg te halen. De adverteerder krijgt dan een bericht waarin staat dat zijn aanbod op last van het ministerie is verwijderd.

Post duursturen
In de advertenties worden inschrijfadressen in alle delen van het land aangeboden. De adverteerder geeft aan post te zullen doorsturen. Ook zijn veel mensen op Marktplaats op zoek naar een inschrijfadres. Daar hebben ze in sommige gevallen tot 150 euro per maand voor over.

Dat inschrijfadressen zo gewild zijn, komt doordat fraudeurs ze gebruiken om uitkeringen en toeslagen binnen te harken waarop ze eigenlijk geen recht hebben. De overheid besloot eind vorig jaar de fraudeurs steviger aan te pakken. Gemiddeld levert één opgespoorde adresfraudeur 2800 euro op aan onder meer teruggevorderde uitkeringen.

Bron: RTL Nieuws

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief