Meer geld werkplekken arbeidsgehandicapten

DEN HAAG (ANP) – Er komt waarschijnlijk meer geld beschikbaar om arbeidsgehandicapten aan werk te helpen. De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie van D66 aangenomen om de extra financiële opbrengst hiervoor te benutten die ontstaat door het kabinetsplan om grotere bedrijven te verplichten minimaal 5 procent arbeidsgehandicapten in dienst te nemen.

In het regeerakkoord is geraamd dat door deze quotumregeling 100.000 mensen met een arbeidshandicap aan de slag komen. Inmiddels is gebleken dat dat aantal waarschijnlijk te laag is geraamd. In werkelijkheid zal het gaan om zo’n 170.000 personen. De schatkist heeft hierdoor een meevaller, want er hoeven minder sociale uitkeringen te worden verstrekt. Hoe groot die meevaller zal zijn, is nog niet duidelijk.