“Menukaart” voor banen-subsidies

Vanaf morgen kunnen ondernemers op internet kiezen uit een “menukaart” met daarop verschillende subsidies om mensen aan werk te helpen. De maatregel is een uitvloeisel van afspraken van voor de zomer. Het kabinet stelde toen 600 miljoen euro beschikbaar voor een banenplan en werkgevers en werknemers trokken eenzelfde bedrag uit.

Minister Asscher riep werkgevers en werknemers op met voorstellen te komen. Hij zegt dat er sindsdien allerlei plannen zijn binnengekomen om mensen aan het werk te krijgen. Die heeft zijn ministerie nu op een rij gezet in de menukaart.

Het gaat bijvoorbeeld om omscholing, speciale trainingen, pools om mensen van het ene naar het andere bedrijf te helpen of projecten om jongeren werkervaring te laten opdoen. Volgens Asscher gaat het niet om experimenten, maar om ideeën die leiden tot echt werk.

‘Doe er wat aan’

De minister hoopt dat veel sectoren zo snel mogelijk specifieke voorstellen indienen om gebruik te maken van de menukaart. Hij noemt werkloosheid het grootste probleem van deze tijd. “Hier is geld om er wat aan te doen en nu zijn de sectoren aan zet.” Asscher benadrukt dat het geen kwestie is van onbeperkt subsidiëren: de overheid helpt, maar de bedrijven moeten zelf geld bijleggen.

Bron: NOS

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief