Menzis scheldt zorgpremieschuld Arnhemse minima kwijt

Menzis gaat de schuld van minima die hun ziektekostenpremie niet kunnen betalen kwijtschelden. Die afspraak heeft de zorgverzekeraar met de gemeente Arnhem gemaakt. De schuld wordt kwijtgescholden als mensen eerst drie jaar lang een bepaald bedrag per maand hebben afgelost, meldt De Gelderlander.

Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van de situatie van de situatie, maar het kan oplopen tot zo’n 35 euro. ‘Menzis wil mensen helpen met hun financiële problemen en hen uitzicht geven op een leven zonder schulden’, zegt een woordvoerster van de zorgverzekeraar.

In Arnhem zijn er ongeveer 7000 bijstandsgerechtigden. Daarvan heeft 72 procent via de gemeente een Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) afgesloten bij Menzis, schrijft De Gelderlander. Daarmee krijgen ze de mogelijkheid om zich tegen een lager tarief te verzekeren voor zorgkosten. Er zijn op dit moment 727 huishoudens die financieel in de problemen zitten. Op het niet betalen van de premie staat een boete, maar die wordt door de gemeente geschrapt. Bovendien kunnen minima die voor het plan van Menzis en de gemeente kiezen zich weer aanvullend verzekeren.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief