Met brug-WW geen loonkosten tijdens scholing

Brug-WW is een regeling die ervoor zorgt dat werkzoekenden makkelijker en sneller aan het werk kunnen in sectoren waar een tekort is aan personeel. Deze regeling heeft ook voordelen voor werkgevers.

Omscholen makkelijker
Als mensen voor een nieuwe werkgever gaan werken in een ander beroep en soms zelfs in een andere sector, moeten ze vaak omgeschoold worden. Met de brug-WW kunnen werknemers zich voor een bepaalde sector laten omscholen, met behoud van de WW-uitkering.

Hoe werkt de brug-WW?
De werknemer ontvangt een inkomen over de uren die hij werkt en de uren waarin hij een opleiding volgt. Maar als werkgever betaalt u alleen loonkosten over de uren die de werknemer werkt. De uren die hij maakt voor zijn opleiding, worden betaald uit de WW. Als een werknemer, bijvoorbeeld, 24 uur werkt en daarnaast 16 uur studeert, dan krijgt hij voor deze 16 uren een WW-uitkering.

Voor wie?
De regeling brug-WW geldt voor werknemers met een WW-uitkering en werknemers die ontslagen dreigen te worden. Werkzoekenden en werknemers uit sectoren waar het aantal banen daalt, kunnen via de brug-WW sneller werk vinden in sectoren waar het aantal banen toeneemt.

Bron: UWV.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief