Met eerste ‘pop-up store’ op zoek naar banen

Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam gaat tijdelijk kantoor houden in een drukke winkelstraat in Amsterdam-West. Doel van deze ‘pop-up store’ is om winkeliers informatie te geven over het inhuren van mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt.

Spreekuren

Winkeliers kunnen de winkel binnenlopen voor informatie over bijvoorbeeld personeel, scholing, arbeid en subsidies. Er worden presentaties gehouden en er zijn inloopspreekuren waar accountmanagers de werkgevers te woord staan. Mocht iemand een vacature hebben, kan de accountmanager meteen een profiel maken van de persoon die nodig is en de vacature uitzetten binnen het samenwerkingsverband van het WSP. ‘Maar dat is niet direct het doel van deze “WSP op locatie”. Belangrijker is dat de winkeliers van het bestaan van het WSP afweten en ze meer informatie kunnen krijgen over personeel uit het WSP-bestand’, vertelt Jiska Bours van het WSP.

Lastig te vinden

Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam is een samenwerkingsverband waarin UWV, Sw-bedrijf Pantar, leerwerkbedrijf AM-groep en negen gemeenten samenwerken om mensen die niet aan het arbeidsproces deelnemen aan het werk te krijgen. 17 september opent de WSP Groot-Amsterdam het kantoor in een leegstaand winkelpand, samen met het hoofdbedrijfsschap detailhandel en het Kenniscentrum Handel. Bours: ‘We merken dat werkgevers ons soms nog lastig kunnen vinden en dus komen wij naar hen toe’.

Zicht van de werkgever

De pop-up store blijft een week open. Als de formule succesvol blijkt, kan die op andere plaatsen herhaald worden. Of er een goed resultaat gehaald wordt hang niet direct af van de hoeveelheid mensen die aan een baan is geholpen. ‘Het gaat erom dat we in het zicht van de werkgever komen. En of die nu of pas over een paar weken naar het WSP komt, maakt dan niet zoveel uit’, aldus Bours. De locatie in Amsterdam -West wordt volgende week door wethouder Andrée van Es geopend.

 

Bron: Binnenlands Bestuur

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief