Miljoenenfraude met pgb’s in Nieuwegein

De Nieuwegeinse zorginstelling Me Care heeft voor miljoenen gefraudeerd. Dat vermoeden hebben het Openbaar Ministerie en het Agis Zorgkantoor.

Me Care bracht verslaafden en probleemjongeren onder in huurpanden in Nieuwegein. Namens hen werden persoonsgebonden budgetten (pgb) aangevraagd voor in totaal ruim twee miljoen euro. Waarschijnlijk is dat geld niet aan zorg besteed.

De gemeente Nieuwegein is al sinds 2012 op de hoogte van de fraude, maar zegt zelf niet betrokken te zijn. Onbevestigde bronnen spreken dat tegen. Die melden dat er naast pgb-fraude ook sprake is van omvangrijke bijstandsfraude. De gemeente is verantwoordelijk voor het verstrekken van bijstandsuitkeringen. Groepen mensen, waaronder veel Roma, zouden volgens de onbevestigde bronnen met busjes tegelijk naar het stadhuis zijn gebracht om een uitkering aan te vragen. De gemeente Nieuwegein heeft niet gereageerd.

De 46 oud-cliënten van Me Care moeten hun pgb’s terugbetalen aan het Agis Zorgkantoor. De advocaat van een groot deel van de oud-cliënten ontkent dat er sprake is van fraude. Hij wijt de onregelmatigheden aan een administratief onvermogen bij de bestuurders van Me Care.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief