Nieuw Professioneel Statuut voor verzekeringsartsen UWV

UWV heeft samen met de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) en vakvereniging NOVAG een nieuw professioneel statuut opgesteld voor verzekeringsartsen die voor UWV werken. Het Professioneel Statuut Verzekeringsarts UWV waarborgt de onafhankelijkheid, deskundigheid en onpartijdige positie van verzekeringsartsen bij sociaal medische beoordelingen. Het vorige statuut dateerde nog uit 1999 en is nu volledig geactualiseerd en herzien.

Op een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam zetten Ronald Broeders, directeur Innovatie en Professionalisering bij de Divisie Sociaal Medische Zaken van UWV, NVVG-voorzitter Rob Kok en NOVAG-voorzitter Wim van Pelt op dinsdag 10 augustus hun handtekening onder het document.

Het nieuwe statuut kent een aantal belangrijke veranderingen. Zo is nu vastgelegd dat verzekeringsartsen evidence-based werken en zich dus bij hun beoordelingen en adviezen baseren op de laatste stand van de wetenschap. Ook is afgesproken dat artsen die binnenkomen bij UWV, bij bevestigde geschiktheid en afdoende affiniteit, binnen een jaar aan hun beroepsopleiding tot geregistreerd verzekeringsarts beginnen. Verder komt er een onafhankelijke geschillencommissie voor het geval UWV en verzekeringsarts(en) er niet uitkomen bij een conflict over de interpretatie of naleving van het statuut. Het professioneel statuut wordt regelmatig geëvalueerd.

Professioneel statuut en bijbehorend reglement:

Bron: uwv.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief