Nieuwe voorzitter Locus

Harry van de Kraats, directeur HR en Organisatie bij de Nederlandse Spoorwegen, wordt de nieuwe voorzitter van Locus, een samenwerking tussen bedrijven, gemeenten en sociale werkvoorzieningsbedrijven. Locus maakt landelijke samenwerkingsafspraken met bedrijven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen.

Locus-directeur Hanne Overbeek: “Met de komst van Harry van de Kraats is in het bestuur van Locus nu ook de private kant vertegenwoordigd. Locus wordt daarmee echt een publiek-private samenwerking die gezamenlijk het verschil kan gaan maken in de praktijk. Namelijk: zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt productieve en waardevolle werknemers worden bij landelijke bedrijven.”

Harry van de Kraats: “Ik vind Locus een belangrijk initiatief. Het helpt bij een goede afstemming tussen publieke en private initiatieven voor mensen die werken naar vermogen. Een goede match tussen het aanbod van sociale werkplaatsen of andere aanbieders en de vraag van werkgevers is van groot belang. Betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven is dus essentieel. Graag lever ik daar een persoonlijke bijdrage aan als voorzitter van het bestuur van Locus”.  Ook binnen NS zijn er initiatieven,  zoals concrete afspraken over werkervaringsplaatsen voor Wajongers.

Bron: Persbericht Locus

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief