Nu geen quotum arbeidsgehandicapten

Er komt voorlopig geen quotum voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking een baan te bieden. Uit nieuwe cijfers blijkt volgens staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dat bedrijven en overheden nu al ruimschoots voldoen aan de afspraken om arbeidsgehandicapten aan een geschikte baan te helpen. Een verdere verplichting om dit te doen is daarom volgens haar dan ook op dit moment niet nodig.

Het streven was om van 1 januari 2013 tot eind 2015 in totaal 9000 banen van 25,5 uur per week te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Volgens het ministerie is dit aantal in die periode ruimschoots overschreden en zijn er ruim 21.000 banen voor arbeidsgehandicapten gerealiseerd.

Niet allemaal nieuwe banen voor nieuwe mensen
Het gaat hierbij overigens niet om allemaal nieuwe banen voor nieuwe mensen. Een behoorlijk deel van de gerealiseerde werkplekken is ingenomen door mensen die eerder al bij de sociale werkplaatsen werkten. Het is de bedoeling dat steeds meer mensen met een arbeidsbeperking een werkplek vinden bij een ‘gewone’ werkgever.

De volgende doelstelling is inmiddels ook vastgelegd: voor het einde van 2016 moeten arbeidsgehandicapten in totaal 20.500 banen bezet houden. Het gaat daarbij om 14.000 banen in het bedrijfsleven en 6500 banen bij de overheid.

Bron: Arbo-Online

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief