Omroep mik gaat van start

Op 6 april start omroep mik, een omroep op internet voor en door jongeren met een beperking. Omroep mik is speciaal gericht op jongeren van het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en praktijkonderwijs (PRO), die in het laatste jaar van hun opleiding zitten. Voor veel leerlingen is dit een spannende tijd waarin keuzes gemaakt moeten worden. Want wat gaan ze doen? Doorleren of werken? Of allebei? Omroep mik beantwoordt deze vragen en is te bekijken via www.omroepmik.nl.

Mik zal aanwezig zijn waar jongeren zich ook bevinden: bijvoorbeeld op Facebook, MSN en  Hyves. In korte Youtube-filmpjes gaat de redactie van mik, bestaande uit jongeren met een beperking op zoek naar tips, achtergrondinformatie en antwoorden op  vragen die bij  jongeren leven. Zoals ‘Hoe vind ik werk? Hoe moet ik solliciteren? Hoe pakken anderen dat aan?’  Omroep mik bereidt jongeren voor op het zoeken naar en vinden van een baan. mik zet jongeren aan het denken over wat ze na school kunnen gaan doen, waar ze goed in zijn en hoe ze de zoektocht naar werk kunnen aanpakken. mik gaat op zoek naar discussies  vragen en berichten die jongeren zelf plaatsen op sociale media. Vragen worden ter plekke beantwoord, bijvoorbeeld door het aanbieden van een mik-filmpje waarin een bepaald onderwerp behandeld wordt.

Het wetsvoorstel Wet werken naar vermogen (WWNV) ligt momenteel ter behandeling in de Tweede Kamer. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen dan zal mik ook antwoord geven op vragen van jongeren over deze wet.

Onderdeel van de campagne mik is het ondersteunen van het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. Als het wetsvoorstel Wet werken naar vermogen wordt aangenomen dan krijgen scholen informatiepakketten toegestuurd met informatie voor docenten, ouders en leerlingen.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief