Ondernemers zien weinig in kortere WW-tijd

Ondernemers zien niet veel in de door het kabinet geplande verkorting van de WW-duur van 38 naar twaalf maanden. Dat schrijft het Financieele Dagblad dinsdag in de krant. Het FD liet TNS Nipo onderzoek doen onder 2000 ondernemers. Bijna de helft van hen vindt het niet het juiste moment om die hervorming door te voeren omdat de werkloosheid maar blijft stijgen en een kwart is helemaal tegen de maatregel, stelt de krant.

De 2000 ondernemers zijn ondervraagd over onderwerpen die nu in het sociaal overleg worden besproken. Werkgevers en werknemers proberen deze weken om met elkaar alternatieven te vinden voor de arbeidsmarktmaatregelen die in het regeerakkoord zijn opgenomen. Vakbonden willen af van de kortere WW-duur, maar zeker ook van de versoepeling van het ontslagrecht, die het kabinet voorstaat.
De krant schrijft verder dat vooral kleine ondernemers in de horeca en transportsector verwachten wel meer mensen aan te nemen als ze die makkelijker kunnen ontslaan; 63 procent van de horecaondernemers denkt dat, tegen 55 procent van de transportbedrijven.

De ondernemers zijn het overigens niet eens met de bonden over de manier waarop de WW-duur in stand moet worden gehouden. Bonden willen daar de werknemerspremie voor herinvoeren. Dat betekent dat de gemiddelde werknemer er 200 euro per jaar op achteruit gaat, stelt het FD. Dat gaat ten koste van de koopkracht. Ondernemers blijken daar niet op te zitten wachten: 54 procent van de kleine ondernemers is tegen. Het gaat daarbij om bedrijven in de horeca, transport en bouw. Grote ondernemers hebben er minder problemen mee.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief