Onderzoek naar georganiseerde uitkeringsfraude bij vleesverwerkend bedrijf

De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft op dinsdag 18 maart de administratie in beslag genomen van een vleesverwerkend bedrijf. Ook zijn vijf verdachten ter plaatse aangehouden. Bedrijf en verdachten hebben vermoedelijk uitkeringsfraude gepleegd. De actie staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Het vleesverwerkend bedrijf, in het oosten van het land, wordt er van verdacht een faciliterende rol te spelen bij het tewerkstellen van medewerkers die tevens een uitkering genieten in het kader van de Wet Werk en Bijstand (WWB). Het vermoeden bestaat dat het bedrijf bepaalde formulieren, die van belang zijn om de hoogte van een aanvullende uitkering te bepalen, niet correct invult.

De vijf medewerkers die zijn aangehouden, hebben vermoedelijk uitkeringsfraude gepleegd. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden. Er is beslag gelegd op € 12.400,- contant geld.

Bij deze actie van de Inspectie SZW zijn ook de Sociale Recherche van de gemeenten De Liemers, Ede en Rheden en de Vreemdelingenpolitie, regio Oost-Nederland, betrokken.

Bron: Ministerie SZW

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief